A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

охорона праці (урок 15)

Дата: 28.10.2020 08:39
Кількість переглядів: 90

Урок № 15          Гр.№21                          (записати)

Тема: Технічне обслуговування вогнегасників

Для підтримки вогнегасників в постійній готовності до використання та забезпечення надійної роботи усіх вузлів вогнегасника впродовж усього терміну експлуатації проводять їх технічне обслуговування. Технічне обслуговування вогнегасників включає технічне діагностування, ремонт, випробування і перезарядження вогнегасників.

Також зазначимо, що необхідність у направленні вогнегасника на технічне обслуговування може виникнути у разі, якщо під час періодичного огляду вогнегасника було виявлено, що такий актив не відповідає вимогам пп. 2 — 7 п.п. 3.16.2 Правил № 152. Крім того, установа повинна направити вогнегасники до ПТОВ для проведення їх технічного обслуговування після застосування вогнегасників за призначенням та після закінчення гарантійного строку їх експлуатації.

Зверніть увагу: не рідше ніж один раз на рік відповідно до експлуатаційних документів виробника необхідно проводити технічне діагностування у ПТОВ. Така вимога передбачена п.п. 3.20.2 Правил № 152. Допускається технічне діагностування закачних вогнегасників, обладнаних запірно-пусковими пристроями із зворотним клапаном, здійснювати безпосередньо на підприємстві працівником ПТОВ, який має посвідчення установленого зразка.

Технічне діагностування вогнегасників є першою стадією технічного обслуговування, під час якого визначають:

— відповідність вогнегасників вимогам нормативних та експлуатаційних документів;

— технічний стан вогнегасників;

— обсяг робіт, який необхідно провести для забезпечення працездатного стану вогнегасників.

Для виконання робіт з техобслуговування вогнегасників заклад повинен укласти договір з ПТОВ. Такі роботи виконують спеціалізовані підприємства, що мають ліцензію на право проведення такої діяльності. Де можна про них дізнатися? На маркуванні та в паспорті на вогнегасник мають бути перелічені ПТОВ, що надають послуги з його обслуговування, дата виготовлення (продажу) і дата проведення технічного обслуговування, яка повинна відповідати вимогам інструкції з експлуатації.

Передача вогнегасників на техобслуговування оформляється Актом приймання-передачі вогнегасника на технічне обслуговування, який складають у 2 примірниках та підписують представники установи та ПТОВ.

Якщо за результатами технічного діагностування вогнегасник визнано придатним до подальшого очікування застосування за призначенням, то на його корпусі працівник ПТОВ прикріплює етикетку ПТОВ установленого зразка. На такій етикетці здійснюють спеціальне маркування про проведене технічне діагностування (контрольний знак жовтого кольору) та зазначають дату проведення технічного діагностування та номер посвідчення працівника ПТОВ, який його проводив. Також аналогічну інформацію про проведене технічне діагностування працівник ПТОВ записує до паспорта вогнегасника. Після проведення технічного обслуговування на корпусі вогнегасника зазначають термін наступного обов’язкового технічного обслуговування.

Прийняття вогнегасників після технічного обслуговування необхідно оформлювати Актом приймання-передачі вогнегасника з технічного обслуговування, який повинен складатися у двох примірниках і підписуватися представниками споживача послуг та ПТОВ. Саме підписаний споживачем або його представником акт засвідчує, що послуги з технічного обслуговування вогнегасників надано згідно з умовами договору.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень