A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

Всесвітній день соціальної справедливості

Дата: 22.02.2019 08:43
Кількість переглядів: 168

20 лютого відзначають Всесвітній день соціальної справедливості.

Саме цього дня у 1999 році відбулась міжнародна зустріч у Копенгагені, на якій представники багатьох держав визначили основні принципи розвитку суспільства, серед яких особливе місце займає соціальна справедливість. Рішення про появу цього свята оголосили на Генеральній асамблеї ООН 26 листопада 2007 року, а в Україні офіційно почали відзначати з 2009.
Справедливість – це невід'ємне природне право людини. Сприйняття і оцінка справедливості у суспільстві носить абстрактний характер. Люди суб'єктивно визначають поняття соціальної справедливості. Сфера застосовування цього поняття безмежна, вона охоплює політичні та економічні системи, закони, соціальні інститути, оцінки, судження, рішення, вчинки, життєві позиції людей і навіть розподіл везіння та невдач.
Саме про це йшлося на лекції у Авдіївському ПТУ№, яку ініціював та провів Авдіївський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До лекції було долучено представника Авдіївського міського сектору філії Державної установи «Центру пробації». В ході обговорення була порушена тема гендерної рівності, яку учні училища з цікавістю підхопили. Фахівці відповіли на питання які турбували дітей, почули їх думки та виказали свої. Кожен з присутніх, як діти так і дорослі, узяли з цієї зустрічі щось нове та важливе.
Соціальна справедливість – це один із найцінніших здобутків будь-якого суспільства, а значить за неї варто боротися! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень