A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

інформатика

Дата: 03.12.2020 08:46
Кількість переглядів: 89

 Ссылка на видео https://www.youtube.com/watch?v=j7FIv_-2flo  

Практична работа на тему Налаштування параметрів безпеки в середовищі браузера.

 https://www.youtube.com/watch?v=j7FIv_-2flo

Google Chrome містить функції, що допомагають захистити користувача і комп'ютер від шахрайських веб-сайтів при роботі в Інтернеті. Для забезпечення захисту від фішингу та атак шкідливого програмного забезпечення Google Chrome використовує такі технології, як безпечний перегляд, тестування і автоматичне оновлення. 

 

Безпечний перегляд 

При спробі відкрити сайт, який, за нашими відомостями, може містити шкідливе програмне забезпечення або створювати загрозу фішингу, Chrome видає попередження.

Фішингова атака полягає в тому , що шахраї , видаючи себе за іншу особу , намагаються отримати особисту інформацію та інші важливі відомості про користувача , зазвичай використовуючи підроблені веб -сайти. Шкідливе програмне забезпечення - це програми, які встановлюються на комп'ютер без відома користувача і призначені для нанесення шкоди комп'ютеру або крадіжки інформації.

Завдяки технології безпечного перегляду , реалізованої в Chrome , при спробі переходу на веб- сайт , який потенційно може створювати загрозу фішинговою атаки або містити шкідливе програмне забезпечення , ви побачите повідомлення з попередженням , як показано в прикладі нижче. Детальніше про роботу функції безпечного перегляду .

 

тестування

Тестування дозволяє запобігти установку шкідливого програмного забезпечення на комп'ютер , а також використання операцій на одній вкладці для впливу на операції на іншій вкладці . Тестова середу створює додатковий шар для захисту браузера від шкідливих веб -сайтів , які намагаються встановити програми на комп'ютер , контролювати дії, що виконуються користувачем при роботі в Інтернет , або вкрасти інформацію з жорсткого диска комп'ютера.

 

автоматичне оновлення

Для того щоб гарантувати захист за допомогою останніх доступних оновлень безпеки , Chrome періодично виконує перевірку наявності оновлень . Завдяки цій функції оновлення та виправлення для Chrome встановлюються автоматично без будь-яких дій з боку користувача.

 

Показники безпеки веб -сайту

При підключенні до веб- сайту Google Chrome показує інформацію про з'єднання і видає попередження , якщо повністю безпечне з'єднання з сайтом встановити не вдалося. Дізнайтеся про настройки безпеки браузера Google Chrome.

 

Перевірка використання сайтом безпечного з'єднання (SSL) 

 

При введенні конфіденційної інформації на сторінці переконайтеся, що зліва від URL сайту в адресному рядку відображається значок замка, який означає, що сайт використовує SSL. SSL є протоколом зашифрованою передачі даних між вашим комп'ютером і переглядати веб-сайти. Сайти можуть використовувати SSL для запобігання доступу третіх осіб до переданої каналами інформації.

Розширені налаштування безпеки

У Google Chrome передбачені спеціальні засоби для захисту вашої безпеки під час перегляду веб- сторінок. Щоб змінити ці настройки , виконайте такі дії .

 

1 . Натисніть на значок Google Chrome і безпека браузера гайкового ключа на панелі інструментів браузера .

2 . Виберіть Параметри ( Налаштування на Mac і Linux , Налаштування на Chrome OS ) .

3 . Перейдіть на вкладку Розширені .

4 . Нижче наведено список налаштувань , які можна змінювати.

 

Захист від фішингу та шкідливих програм

Цей параметр в розділі "Конфіденційність " включений за замовчуванням. Коли він включений , Google Chrome показує попередження , якщо відкривається сайт підозрюється у фішингу або розповсюдженні шкідливого ПЗ.

 

Налаштування та сертифікати SSL

Управління настройками та сертифікатами SSL здійснюється в розділі " Безпека " .

 

Налаштування веб- вмісту

Натисніть Налаштування вмісту в розділі "Конфіденційність " , щоб налаштувати дозволи для файлів cookie , зображень , javascript , модулів , спливаючих вікон та повідомлення про місцезнаходження. За замовчуванням всі зміст , крім спливаючих вікон , дозволено .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень