A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

ПТЕ та інструкції

Дата: 20.02.2023 08:41
Кількість переглядів: 50

Тема:

Обов'язки локомотивної бригади при маневрах

 

Згідно з пунктом 15.24 ПТЕ, Локомотивна бригада при виконанні, маневрів зобов'язана:

точно і своєчасно виконувати завдання на маневрову роботу;

уважно стежити за сигналами, точно і вчасно виконувати сигнали та вказівки про переміщення;

уважно стежити за людьми, які знаходяться на коліях, положенням стрілок та розміщенням рухомого складу;

забезпечувати безпеку виконання маневрів та збереження рухомого складу.

Згідно з пунктом 15.15 ПТЕ, машиніст локомотива, спеціального самохідного рухомого складу, що виробляє маневри, приводити в рух локомотив або спеціальний самохідний рухомий склад без отримання вказівки керівника маневрів особисто, через радіозв'язок, пристрої двостороннього паркового зв'язку або сигналу, що подається ручними сигнальними приладами. Крім вказівки або сигналу керівника маневрів, перед виїздом на стрілки централізованих маневрових маршрутів машиніст повинен переконатися в наявності показання маневрового світлофора, а на нецентралізовані стрілки - одержати від чергового стрілочного поста сигнал або повідомлення (особисто, через радіозв'язок, пристрої двостороннього паркового зв'язку) про готовність стрілок для маневрових переміщень. При відсутності маневрових світлофорів перед виїздом на централізовані стрілки машиніст повинен отримати повідомлення про готовність стрілок для маневрових переміщень від чергового по станції (особисто, через радіозв'язок, пристрої двостороннього паркового зв'язку або передане через керівника маневрів).

На станціях з електричною централізацією стрілок і сигналів у випадках передачі стрілок з центрального на місцеве управління виїзд на стрілки дозволяється за вказівкою або сигналом працівника, на якого покладено переведення цих стрілок.

Згідно з пунктом 15.25 ПТЕ, локомотивні бригади, які працюють зі збірними поїздами, а також виділені для проведення маневрової роботи, кондуктора і складацькі бригади повинні знати порядок маневрової роботи на станції, зазначений в технічно-розпорядчому акті. Порядок ознайомлення локомотивних та складальних бригад і кондукторів з умовами маневрової роботи, зазначеними у технічно-розпорядчому акті станцій, встановлюється начальником дирекції залізничних перевезень, а за відсутності в складі залізниці відділень залізниці - першим заступником начальника залізниці.

Машиністу локомотива, що виконує маневри, забороняється приводити в рух локомотив для виїзду зі шляху, на якому залишаються вагони, без отримання повідомлення від керівника маневрів про їх закріпленні, переданої через радіозв'язок, двосторонній парковий зв'язок, через іншого працівника, який бере участь в маневрах ,, або особисто з виконанням положень, встановлених в пункті 11.41 цієї Інструкції.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень