A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

інформатіка

Дата: 26.04.2022 12:06
Кількість переглядів: 42

27.04.2022

Інформатика

ГРУПА 11

 

Тема: Засоби створення, зберігання, обробки, копіювання і транспортування документів.

Завдання

  1. Скласти конспект за текстом

Сучасні мобільні пристрої, будь то смартфони або планшети, на сьогоднішній день за багатьма параметрами не поступаються своїм старшим братам - комп'ютерів і ноутбуків. Так, робота з текстовими документами, яка раніше була винятковою прерогативою останніх, зараз можлива і на девайсах з Android. Одним з найбільш підходящих для цих цілей рішень є Google Документи, про які ми сьогодні поговоримо на цьому занятті.

Створення документів тут відбувається за допомогою набору тексту за допомогою віртуальної клавіатури, тобто даний процес за своєю суттю нічим не відрізняється від такого на робочому столі.

До того ж, при бажанні, практично до будь-якого сучасного смартфону або планшету на Андроїд, якщо він підтримує технологію OTG, можна підключити бездротову мишу і клавіатуру.

Незважаючи на те що Google Документи, це в першу чергу веб-сервіс, заточений під роботу в режимі онлайн, створювати і редагувати текстові файли в ньому можна і без доступу до інтернету. Як тільки ви повторно підключіться до мережі, всі внесені зміни синхронізуються з Гугл-аккаунтом і стануть доступними на всіх пристроях. Крім того, будь-який документ, який було збережено в хмарному сховищі, можна зробити доступним офлайн - для цього в меню програми передбачено окремий пункт.

Які особливості передавання файлів між iPhone і комп’ютером, та між Android і ПК? (відповіді учнів). Обов’язковою умовою ОС Windows, техніки під управлінням IOS, наявність встановленого програмного продукту  ITunes.

Повідомлення теми. Мотивація навчальної діяльності.

Щоб бути актуальним і затребуваним на ринку праці, потрібно орієнтуватися і розумітися на багатьох новинках, і вже неможливо уявити людину, яка б не користувалася ноутбуком, планшетом і смартфоном.

Одним із чинників розвитку творчого потенціалу та життєвої компетенції студентів через використання інформаційно-комунікаційних технологій є хмарна освіта.

З поширенням мережі Internet технології опрацювання інформації зазнали чималих змін. Ще зовсім недавно комп'ютер без установленого набору програмного забезпечення був звичайною купою металобрухту. Нині, з появою хмарних технологій, звичайнісінький мобільний телефон з можливістю виходу в глобальну мережу допоможе вирішити складні задачі.

Хмара — це деякий центр, сервер, або їх мережа, де зберігаються дані та програми, що з'єднуються з користувачами через Інтернет. Хмарні технології дозволяють споживачам використовувати програми без установки і доступу до особистих файлів з будь-якого комп'ютера, що має доступ в Інтернет.

Загальною перевагою для всіх користувачів хмарних технологій є те, що отримати доступ до «хмари» можна не лише з ПК чи ноутбука, але також з нетбука, смартфона, планшета, тому що головною вимогою для доступу є наявність Інтернету, а для роботи програмного забезпечення «хмари» використовуються потужності віддаленого серверу; споживачі використовують програми без їх установки. Слід зазначити, що доступ до хмари можуть мати одночасно тисячі людей, що мають права доступу.

Підручник: Інформатика (10-11), автор О.Бондаренко

Завдання виконати і надіслати скрин викладачу вайбером або телеграмом за телефоном: +380951732156

Або на пошту: olena.avdiivka@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень