A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

гальма рухомого складу

Дата: 30.10.2022 12:23
Кількість переглядів: 32

Тема:

Повітряросподільники

Гальмо Матросова — гальмо залізничного рухомого складу, в якому основним приладом є повітророзподільник конструкції І. К. Матросова. Новий тип повітророзподільника був запропонований в 1926 році, відрізнявся оригінальною будовою в порівнянні з повітророзподільником Казанцева, та цінними експлуатаційними властивостями.

З 1931 року гальмо Матросова встановлювалося в гальмівних системах вантажних вагонів і локомотивів. З 1952 року розпочато виготовлення повітророзподільника, призначеного для експлуатації на довгих і великовагових поїздах, який дозволив здійснювати безступінчатий легкий відпустк гальм в поєднанні із ступінчастим відпустком. Це дозволяє поліпшити керованість поїздів. З 1959 року вантажні вагони і локомотиви обладнуються вдосконаленим повітророзподільником системи Матросова. Таке гальмо при порівняно невеликій масі відрізняється високою чутливістю і простотою управління.

Повітророзподільники вантажних вагонів, які застосовуються на мережі доріг на рівнинному режимі є нежорсткими, а на гірському - напівжорсткими.

По призначенню гальма діляться на пасажирські і вантажні.

По можливості поповнювати відпливи стиснутого повітря з ГЦ розрізняють гальма поповнюючі, що поповнюють відпливи, і непоповнюючі, або відповідно прямодіючі і непепрямодіючі.

Автогальмова техніка є одним із найважливіших елементів залізничного транспорту, від рівня розвитку і стану якої в значній мірі залежить пропускна спроможність залізниць і безпека прямування поїздів.

Завдання на дистанційне навчання:

Знайти матеріал по темі в інтернеті, вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень