A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

ПТЕ та інструкції

Дата: 08.11.2022 15:08
Кількість переглядів: 66

Тема:

Рух поїздів при телефоних засобах зв'язку

 

9 Рух поїздів при телефонних засобах зв’язку

 

9.1 При телефонних засобах зв’язку дозволом на зайняття поїздом перегону служить колійна записка, що вручається машиністу локомотива (бланк ф. ДУ-50).

Колійна записка видається машиністу поїзда: на одноколійних перегонах - після отримання від сусідньої станції поїзної телефонограми про згоду на приймання поїзда; на двоколійних перегонах - про отримання поїзної телефонограми від сусідньої станції про прибуття у повному складі останнього відправленого поїзда.

Машиністу поїзда дозволяється відправитися тільки з дозволу чергового по станції (поїзного диспетчера), переданого особисто, через радіозв’язок або інші засоби зв’язку.

9.2 Поїзними телефонограмами між сусідніми станціями обмінюються особисто чергові по станціях або за їх вказівками оператори.

9.3 Обмін поїзними телефонограмами про рух поїздів повинен вестися через поїзний диспетчерський зв’язок, а при його несправності – через поїзний міжстанційний зв’язок.

У виняткових випадках при несправності поїзного диспетчерського зв’язку, поїзного міжстанційного зв’язку переговори про рух поїздів можуть здійснюватися за допомогою інших видів зв’язку, які є у розпорядженні чергових по станціях.

9.4 Бланки колійних записок заповнюються особисто черговим по станції або оператором.

Заповнювати бланк колійної записки черговий по станції або оператор мають право лише за наявності відповідних записів у журналі поїзних телефонограм: на одноколійних перегонах – поїзної телефонограми про згоду сусідньої станції на приймання поїзда, на двоколійних перегонах – поїзної телефонограми про прибуття на сусідню станцію раніше відправленого поїзда.

Бланк колійної записки, заповнений оператором, черговий по станції зобов’язаний перевірити по записах у журналі поїзних телефонограм і завірити штемпелем станції і своїм підписом.

Для станцій, де колії відправлення віддаленні від поста чергового по станції право заповнювати бланк колійної записки може надаватися черговому по парку. У таких випадках бланк колійної записки (зі штемпелем станції) заповнюється черговим по парку на підставі наказу чергового по станції, що реєструється у спеціальному журналі чергового по станції і чергового по парку, завіряється підписом чергового по парку і вручається ним машиністу після виконання вимог п.9.1.

Ці обов’язки чергового по парку зазначаються в технічно-розпорядчому акті станції.

Наказ чергового по станції передається за формою:

 

Наказ № … Дата … Час (год…. хв…).

Черговий по парку … Заповніть та видайте машиністу поїзда № … (штовхачу поїзда) колійну записку на право відправлення поїзда з … колії по … колії та прямування його до вхідного сигналу станції ….. ДСП … (прізвище)”.

 

9.5 Забороняється:

а) робити запит про відправлення поїзда у той час, коли перегін ще зайнятий іншим поїздом;

б) заповнювати бланки колійних записок до отримання з сусідньої станції поїзної телефонограми про згоду на приймання поїзда (на одноколійних перегонах) або про прибуття раніше відправленого поїзда (на двоколійних перегонах);

в) передавати вихідні телефонограми раніше запису їх до журналу поїзних телефонограм і без підпису чергового по станції.

г) завчасно заповнювати, підписувати не заповнені бланки колійних записок.

9.6 Колійна записка дає машиністу право прямувати з поїздом до вхідного сигналу сусідньої станції, а при відправленні поїзда по неправильній колії і відсутності вхідного сигналу – до сигнального знака “Межа станції”.

При безупинному прямуванні поїздів колійні записки повинні подаватися на локомотив вкладеними в ручний подавець і, як правило, з боку приміщення чергового по станції.

9.7 При відправленні поїзда з колії, на якій є вихідний сигнал, видавати письмовий дозвіл на проїзд закритого сигналу при наявності колійної записки не потрібно.

Відправлення поїздів в цьому випадку проводиться у порядку, передбаченому у п.14.3.6.

9.8 При прямуванні поїзда подвійною тягою або з підштовхуючим локомотивом на протязі всього перегону колійна записка вручається машиністу ведучого локомотива.

При прямуванні поїзда з підштовхуючим локомотивом на частину перегону колійна записка вручається також машиністу штовхача.

https://www.youtube.com/watch?v=u-WYkDcXp04

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень