A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

будова і ремонт електровоза

Дата: 26.02.2023 16:13
Кількість переглядів: 124

Тема:

Ремонт ресорного підвішування електровоза

Ресорне підвішування

Завантажити конспект в форматі «docx» ви можете в кінці опису.

Ресорне підвішування призначене для забезпечення плавності руху рухомого складу також рівномірно розподіляє навантаження між колісними парами. Ресорне підвішування складається з системи пружин, листових ресор, підвісок, гасників коливань (фрикційні і гідравлічні).

В залежності від конструкції розрізняють:

Одинарне підвішування – якщо навантаження на рами візка від букси передається послідовно через один ресорний елемент;

Подвійне підвішування – якщо навантаження передається послідовно через два елементи.

Рисунок 1 – схеми ресорного підвішування вагонів:

а – буксове; б – центральне; в – люлечне; 1 – букса; 2 – рама візка; 3 – надресорна балка; 4 – люлька; р – зовнішня сила, що діє на пружний елемент

Ресорне підвішування ЕР9, ЕД9

Двоступінчасте підвішування має місце на візках пасажирських вагонів ЕР9, ЕД9. Воно відзначається тим, що пружні елементи встановлені між буксою 1 і рамою 2 (буксове), а також між рамою 2 і надресорною балкою 3 (центральне). Центральне підвішування може бути люлечним або без люлечним. В люлечному підвішуванні (рис. 1 в) кузов спирається на надресорну балку, а балка через комплекти пружних елементів – на люльку 4, шарнірно пов’язану з рамою 2 візка за допомогою підвісок. Рама в свою чергу з’єднана з буксами 1 через буксову ступінь ресорного підвішування.

Ресорне підвішування ЧС-4

Ресорне підвішування електровозу ЧС-4 двоступінчасте. Перша ступінь – це буксове ресорне підвішування, виконане в вигляді пружин з обох боків букси, а також гасниками коливань (амортизатори) що встановлені між рамою візка і буксами (шість амортизаторів на кожен візок). Друга ступінь підвішування виконана в вигляді пружин бокових опор, через які повна вага кузову передається на рами візків.

Рисунок 2 – Ресорне підвішування ЧС4

Ресорне підвішування ВЛ-80

Ресорне підвішування ВЛ-80 двоступінчасте. Перша ступінь ресорного підвішування характеризується наявністю пружних елементів між буксою і рамою візка і складається з однієї листової ресори (складається з трьох верхніх корінних листів та семи нижніх підкорінних з’єднаних посередині хомутом) і двох ресорних стійок з циліндричними пружинами. Також в ресорах є канавки та пази що запобігають здвигу листів відносно один одного. Друга ступінь ресорного підвішування характеризується наявністю пружних елементів між рамою кузова і рамою візка.

Рисунок 3 – Ресорне підвішування ВЛ80

Ремонт ресорного підвішування

Пружини підлягають ремонту за наявності їх просідання або перекосі витків. Пружини, які мають зломи, відколи, тріщини витків або корозію поверхні більше 10%, бракують. Випрямлення і загартовування пружин виконують нагріванням до температури 880-920°С. Витки просівших пружин розводять на верстатах або вручну. Кожна відремонтована пружина піддається огляду і обмірюванню (по висоті у вільному стані, зовнішній і внутрішній діаметр).

Потім пружини випробовують на пресі (на розтяг і під навантаженням). Ресори які придатні і не вимагають розбирання змащують графітовим мастилом з додаванням 5% інгібітора корозії, і випробовують на пресі. Після ремонту справні ресори клеймують. Ресори що мають зломи, тріщни, корозію площею більше 10% − розбирають на пресі. Хомути ремонтують із застосуванням зварювання і наплавлення.

Ресорні листи піддають загартовуванню і відпуску. Загартовують нагріванням до 840-880°С і охолоджують в трансформаторному або машинному маслі 60°С. При відпуску листи витримують у печах 40-50 хв., при температурі 440-460°С, а потім охолоджують на повітрі в закритому приміщенні. Усі термічно оброблені листи перевіряють на твердість (пресом Брінеля, кулькою діаметром 10 мм і вагою 3000 кг).

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати матеріал і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індивідуальні консультації на вайбер 0669797045.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень