A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

ПТЕ та інструкції

Дата: 12.02.2023 18:20
Кількість переглядів: 31

Тема:

Керівництво маневровою роботою

15.2. Керівництво маневровою роботою та склад маневрових бригад

 

15.2.1. Маневри на станційних коліях мають здійснюватися за розпорядженням тільки одного з працівників - чергового по станції, маневрового диспетчера5 , чергового по сортувальній гірці, а на ділянках, обладнаних диспетчерською централізацією, - поїзного диспетчера. Розподіл обов'язків між ними визначається ТРА станції.

15.2.2. Рухом локомотива, що виконує маневри, повинен керувати тільки один працівник - керівник маневрів, відповідальний за правильне їх виконання. Маневрова робота виконується складацькою бригадою (складачем та його помічником), одним складачем або локомотивною бригадою. Працівники, на яких покладаються обов'язки керівника маневрів у кожному маневровому районі, встановлюються ТРА станції. Дозволяється проведення маневрової роботи з залученням працівників виробничих підрозділів підприємства в порядку, встановленому керівником підприємства.

15.2.3. Керівник маневрів повинен одержувати завдання на маневрову роботу тільки від однієї особи, яка розпоряджається маневрами. Завдання на маневрову роботу має бути видане чітко та ясно і доведене керівником маневрів до кожного працівника, причетного до маневрів.

Якщо у процесі проведення маневрів виникає необхідність змінити намічений план роботи, то з характером цих змін повинні бути завчасно ознайомлені всі працівники, які беруть участь у маневрах.

15.2.4. Переміщення маневрового локомотива (з вагонами або без вагонів) з одного маневрового району в іншій допускається тільки з дозволу чергового по станції (чергового гірки) або маневрового диспетчера.

Прямування локомотива з одного району в інший повинно бути погоджене з керівником маневрів району, в який передбачається переміщення.

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень