A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

фізична культура

Дата: 01.11.2023 08:47
Кількість переглядів: 39

Тема: Футбол

Групові дії в нападі

Вони є тією основою, на якій будуються взаємодія всієї команди. Знаючи правила групових дій і грамотно здійснивши їх на практиці, можна швидко домогтися взяття воріт. У групових діях можуть брати участь два або три гравці. Вид групового дії визначається тим, як переміщуються партнери щодо один одного: паралельно, навхрест або застосовуючи заслін. Кожен вид групової дії може здійснюватися кількома способами. Кожен спосіб характеризується впливом, який мають на захисників.

Паралельні дії - це вид групових дій нападу, при яких шляхи руху нападаючих при атаці не перетинаються. Можна виділити два способи цієї взаємодії в залежності від завдань, які ставлять перед собою нападники: або взаємодіяти, тримаючи захисників, на певній відстані один від одного, або змусити їх близько зійтися.

 

Командні дії в нападі

Командні дії діляться на два види: стрімкий напад і позиційний напад. Стрімкий напад включає в себе елемент несподіванки, нападники діють проти неорганізованої захисту супротивника. Позиційне передбачає певну заплановану розстановку гравців захисту і нападу, і боротьба йде послідовно на різних позиціях. Щоб здійснити взяття воріт, необхідно застосовувати комбінації індивідуальних і групових дій.

Комбінація – це послідовний ряд індивідуальних і групових дій, заздалегідь обумовлений місцем і певним складом виконавців. По ходу розвитку комбінації кожен гравець має використати кожну можливість для взяття воріт у залежності від конкретно сформованої обстановки. Комбінації застосовуються по ходу гри, в процесі застосування тієї чи іншої системи, так і в стандартних положеннях вкидання м'яча з-за бокової лінії і вільному кидку.

 

Групові дії в захисті

Групові дії у захисті - це взаємодії двох трьох гравців, спрямовані на те, щоб найкращим чином допомагати один одному в окремих ігрових ситуаціях, протидіючи нападаючим. Групові дії - це підстраховка, перемикання, прослизання, розбір.

 

Командні дії в захисті

Командні дії поділяються на три види: особистий, зонний і змішаний захист. Уміння гнучко застосовувати різні види оборони своїх воріт дає переваги команді у боротьбі за перемогу.

https://www.youtube.com/watch?v=c3EqqEDEugM 

Завдання на дистанційне навчання:

1) Описати, на вашу думку, які можуть бути дії гравців у нападі, півзахисту та захисту.

2) Описати які використовують елементи техніки та дії у нападі і захисті.

 

Завдання присилати на вайбер, або телеграм 0956272794


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень