A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

гальма рухомого складу

Дата: 05.06.2024 09:42
Кількість переглядів: 11

Тема: Зупинка поїзда на підйомі.

На спусках і підйомах, де спосіб поставлення не регламентується засобами регулювання руху, транспортні засоби необхідно ставити під кутом до краю проїзної частини так, щоб не створювати перешкод іншим учасникам дорожнього руху і виключити можливість для самовільного руху цих засобів.

Щоб зупинити поїзд на підйомі плавно перевести рукоятку контролера на нижчу ходову позицію і після зниження швидкості вимкнути контролер, привести в дію допоміжне гальмо локомотива, а після стиснення складу - і автоматичні гальма. Перед зупинкою привести в дію прилади пескоподачі.

Далі діяти, як вказано в п. П. 86 і 87 Додаток 3 цих Правил.

При приведенні поїзда в рух необхідно керуватися вказівками п. 88 Додатка 3 цих Правил. Якщо після включення тягового режиму привести поїзд в рух не вдається, виконати першу ступінь гальмування і потім відпустити гальма поїзним становищем керуючого органу крана машиніста. Після стиснення поїзда скачуванням локомотива назад на 5-10 м з урахуванням місцевих умов і довжини поїзда виконати ступінь гальмування. Після відпустки гальм становищем керуючого органу крана машиніста, що забезпечує підвищення тиску в гальмівній магістралі вище зарядного, почекати дві третини часу, зазначеного в «Довідці про забезпечення поїзда гальмами та справну їх дію» на відпустку хвостових вагонів, включити тягу і привести поїзд в рух.

При осадженні зупинився на підйомі поїзда на більш легкий профіль керуватися порядком дії працівників у разі вимушеної зупинки поїзда на перегоні згідно Правил технічної експлуатації. Відпустити допоміжне гальмо і, якщо поїзд сам не прийде в рух, включити контролер і тримати поїзд розтягнутим, застосовуючи при необхідності допоміжне гальмо локомотива. Для зупинки поїзда в установленому місці привести в дію автоматичні гальма першим ступенем гальмування.

Після зупинки відпустити гальма, почекати необхідний час для їх повного відпустки і привести поїзд в рух.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати матеріал, законспектувати і вивчити.

Скрін конспекту та індивідуальні консультації по вайберу 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень