A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

будова і ремонт електровоза

Дата: 19.09.2023 12:43
Кількість переглядів: 43

Тема:

Генератор управління на електровозі

Допоміжні машини включають мотор-вентилятори для вентиляції тягових двигунів, мотор-компресори, генератори керування для живлення ланцюгів керування, освітлення, сигналізації та зарядки батареї. На електровозах, обладнаних рекуперативним гальмуванням, встановлюється мотор-генератор для збудження тягових двигунів. 

На електровозах ЧС2 всі ланцюги управління, освітлення і сигналізації живляться постійним струмом напругою 50 В, який виробляється одним з двох генераторів управління, що обертаються мотор-вентиляторами. Будь-який із генераторів управління може бути вимкнений. 
На електровозах постійного струму встановлено два генератори управління Г1, Г2 та одна акумуляторна батарея. Кожен генератор має власну систему стабілізації напруги. 

Допоміжні електричні машини надають руху компресори, що живлять стисненим повітрям пневматичну і гальмівну мережу локомотива, відцентрові вентилятори, тягові електродвигуни, що охолоджують, апаратуру, різні насоси, генератори управління і генератори перетворювачів. На електровозах і електропоїздах постійного струму як допоміжні машини застосовуються колекторні електродвигуни постійного струму. 
Крім того, в електричній схемі електровоза використовують перемикачі, за допомогою яких змінюють швидкість обертання двигунів вентиляторів та перемикають генератори управління. По своєму пристрої реверсори та перемикачі бувають барабанними та кулачковими

На електровозах постійного струму часто поєднують в одному агрегаті двигун-вентилятор 1 і генератор управління 2 

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Завдання і питання присилати на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень