A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

управління та технічне обслуговування електровоза

Дата: 27.11.2022 18:52
Кількість переглядів: 62

Тема:

Порядок причеплення електровоза до складу поїзда

 

Порядок причеплення локомотива до складу поїзда

Порядок виїзду на станцію

  • Перед виїздом з депо машиніст по радіозв'язку повідомляє черговому по станції (далі - ДСП) своє прізвище, номер локомотива і про те, що управління локомотивом виробляється без помічника машиніста.
  • Поїзний диспетчер (далі - ДНЦ) передає наказ про прямування поїзда під керуванням машиніста без помічника машиніста за формою: "На ділянці ... поїзд номер ..., локомотив номер ..., слід під керуванням машиніста (прізвище) ..., без помічника машиніста ".
  • Маневрові пересування локомотивів, що обслуговуються одним машиністом, під час видачі з депо під поїзд і назад здійснюються тільки з передньої по ходу кабіни.

- При під'їзді до складу поїзда машиніст зобов'язаний зупинити локомотив за 5-10 метрів від складу і за сигналом оглядача вагонів або укладача провести плавне зчеплення. Швидкість під'їзду до складу повинна бути не більше 3 км / год.

- Зчеплення локомотива перевіряють по сигнальним відростках замків автозчепів. Відповідальність за правильність зчеплення локомотива з вагоном несе оглядач вагонів.

- Після причеплення локомотива до состава, за командою машиніста, оглядач вагонів триразово продуває повним відкриттям кінцевого крана ГМ локомотива з боку складу, а машиніст визначає прохідність повітря в момент повного відкриття кінцевого крана. Після цього оглядач вагонів з'єднує рукави ГМ між локомотивом і першим вагоном, відкриває кінцевий кран спочатку у локомотива, а потім у вагона.

Після причеплення локомотива до складу поїзда машиніст зобов'язаний:

- Зарядити гальмівну магістраль, переконатися в тому, що щільність гальмівної магістралі в межах встановлених норм, і випробувати автогальма;

- Отримати довідку від оглядача вагонів про забезпечення поїзда гальмами, звірити вказаний в ній номер хвостового вагона з натурним листом і переконатися у відповідності гальмового натиску в поїзді встановленим нормам;

- Ознайомитися з натурному листу зі складом пасажирського або поштово-багажного поїзда.

- З'єднання високовольтних кабелів ланцюгів електричного опалення в пасажирському складі проводиться поїзним електромеханіком. Дозвіл на з'єднання і роз'єднання електромеханіка дається машиністом локомотива після опускання струмоприймачів.

- У пункті зміни локомотивів поїзної електромеханік по команді машиніста виробляє роз'єднання високовольтних з'єднань між головним вагоном пасажирського поїзда і локомотивом встановленим порядком.

До відправлення пасажирського поїзда машиніст зобов'язаний перевірити радіозв'язок з начальником поїзда за формою:"Начальник поїзда номер ... Я машиніст (прізвище) ... поїзда номер ..., локомотив номер ..., буду вести поїзд на ділянці ... без помічника машиніста". Начальник поїзда підтверджує отриману інформацію і називає своє прізвище. Машиніст записує прізвище начальника поїзда в журнал форми ТУ-152 і маршрут машиніста (розділ N 6), начальник поїзда - прізвище машиніста в журнал форми ВУ-8а. При відсутності зв'язку з начальником поїзда машиніст повідомляє про це ДСП. Відправлення поїзда зі станції обороту або зміни локомотивних бригад при відсутності радіозв'язку з начальником поїзда забороняється.

При обслуговуванні локомотивів пасажирських поїздів одним машиністом на станціях, де не передбачені оглядачі вагонів, і на перегонах, до скороченого випробування гальм залучаються начальник пасажирського поїзда і провідники (головного, хвостового) вагонів за вказівкою машиніста, переданому по радіозв'язку.

- Відчеплення від складу виробляє оглядач вагонів після отримання по радіозв'язку від чергового по станції (чергового по парку) повідомлення про закріплення складу. При відчеплення локомотива від пасажирського поїзда поїзний електромеханік по команді машиніста відключає високовольтні електричні з'єднувачі між локомотивом і поїздом, після чого доповідає про це машиністу.

Порядок дій машиніста перед приведенням поїзда (локомотива) в рух при відправленні

перевірити, що пристрої безпеки і періодичної перевірки пильності з автостопом і поїзна радіозв'язок включені.

Доповісти черговому по станції про готовність за формою: "Черговий по станції ..., я машиніст (прізвище) ... поїзда номер ..., локомотив (МВРС, ССПС) номер ..., провідний поїзд без помічника машиніста, на шляху номер ... до відправлення готовий".

- По дзеркалах заднього виду переконатися у відсутності перешкоди / з лівого і правого боку поїзда, після чого переконатися в дозвільному показанні сигналу, приналежності його шляху відправлення.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати матеріал по темі, законспектувати і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень