A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

будова і ремонт електровоза

Дата: 04.02.2024 19:17
Кількість переглядів: 30

Тема: Як перевіряють дахове обладнання на електровозі

- Перевірити кріплення основ струмоприймачів до опорних ізо­ляторів, відсутність тріщин в елементах верхньої і нижньої рам. Переконатися у відсутності деформації рам.

- Перевірити стан полозів, шарнірних з'єднань, шунтів, контактних на­кладок полозів струмоприймачів. Зробити підмазку полозів. При не­обхідності зробити запилювання накладок.Полози з відірваними, ослабілими або, що мають товщину 2,5 мм і менше мідними і металокерамічними накладками замінити. При викришуванні основного мастила СГС-0 понад 20% полоз замінити. вугільні вставки, зношені до контрольної риски, замінити.

- Оглянути ізолятори струмоприймача, видалити з їх забруднення, пе­ревірити стан повітряних труб, що підводять, і рукавів, механічного замка проти мимовільного підйому. Несправні, ненормально зношені деталі замінити.

Перевірити стан і кріплення пневматичного приводу.

- В зимовий час перевірити статичну характеристику струмоприймачів, у літню пору характеристику перевірити при зміні полозів або інших деталей і по запису машиніста. Перевірити роботу струмоприймачів з обох кабін керування на підйом і опускання.

- Оглянути струмопідводящі шини й опорні ізолятори і перевіри­ти їхнє кріплення. Оглянути вілітові розрядники, дроселі перешкодазатушувальних пристроїв, роз'єднувачі, заземлювач, антену радіозв'язку.

- Випустити повітря з резервуара, видалити конденсат і оглянути головний повітряний вимикач. Перевірити стан ізоляторів, рівень ріди­ни в гідрогасителі (гідроамортизаторі), стан контактів роз'єднувачів і блокувальних контактів.

- Зробити огляд трубопроводів, повітряних резервуарів і холо­дильників, перевірити їхнє кріплення і стан захисних чохлів.

- Перевірити роботу механізму жалюзі, оглянути через відкриті жалюзі пуско-гальмові резистори і теплові датчики до них, кріплення кришок вентиляторів обдува пуско-гальмових резисторів.

- Перевірити герметичність шлангів що підводять повітря і приводів жалюзі.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити матеріал

Питання та індивідуальні консультацій по вайберу 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень