A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

будова і ремонт електровоза

Дата: 04.02.2024 19:27
Кількість переглядів: 9

Тема:  Як перевіряють електричну апаратуру електровоза на ТО 2

Електричні апарати.

- Головний груповий перемикач оглянути з підйомом дугогасних камер, при цьому перевірити стан і кріплення кабелів, що підводять, і перемичок, кулачкових шайб, силових контактів, дугогасних камер, шунтів.

- Перевірити стан і кріплення проводів електромагнітних вентилів, що підводять, приводу головного перемикача.

- Перевірити чіткість роботи електромагнітних вентилів приводу і відсутність витоків повітря. Несправності усунути. В випадку зміни шайб силових контактів і інших деталей контакторних елементів пе­ревірити розгорнення.

- На електровозах ЧС4 і ЧС8 зняти дугогасні камери перемикача ступіней, оглянути і при необхідності зачистити контакти. Оглянути резистори і перевірити кріплення шин, що підводять, пра­ктичність установки і стан стаканів натискних пружин контакторів потужності.

Перевірити роботу перемикача і цілісність запобіжної мембрани шукача.

- В електромагнітних і електропневматичних контакторів перевірити стан і кріплення кабелів, що підводять, шунтів, силових контактів дугогасних камер і місткових контактів. При виявленні оплавлень на силових і блокувальних контактах останні зачистити. При значному ушкодженні замінити контакти.

- В зимовий час зробити огляд розеток, штепсельних з'єднань і контактора, призначених для електричного обігріву вагонів. Зробити вимір опору ізоляції кола обігріву з оцінкою в журналі форми ТУ-152.

- Оглянути проміжний контролер, перевірити люфт головного барабана, стан пневматичного приводу. Перевірити роботу проміжного контролера (час повороту головного барабана з 42-й позиції до нуля повинен бути від 14 до 20с).

Завдання на дистанційне навчання: 

Прочтитати, законскептувати і вивчити матеріал

Питання та індивідуальні консультації по вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень