A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

управління та технічне обслуговування електровоза

Дата: 14.05.2023 20:29
Кількість переглядів: 25

тема

Здавання і приймання електровоза на лінії


 

3.4. На території депо повинне бути обладнане спеціальне
місце для приймання і здавання ТРС.


 

Штучне освітлення цього місця повинно забезпечувати
освітленість не менше 10 лк у темний час доби або в разі
недостатнього природного освітлення.

Приймання електровоза при зміні бригад.

У повсякденній діяльності локомотивні бригади мають значно менше часу на прийняття поступки, ухваленої так як її виконують на станційних коліях в парку відправлення, часто без відчеплення електровоза від поїзда. За 20 30хв, що виділяються зазвичай на приймання, бригада оглядає і перевіряє тільки найосновніше.

Перед тим як приступити до приймання електровоза, машиніст дізнається у прибула бригади, як працювали локомотив в цілому і його окремі вузли під час рейсу. Якщо здає бригада відзначає, що струмоприймачі, допоміжні машини, тягові двигуни і випрямні установки діють добре, машиніст приділяє основну частину часу, відведеного на приймання, перевірку механічного обладнання, підшипникових вузлів і швидкому огляду апаратури, встановленої в високовольтної камері, перевіряє наявність пломб на захисній і контрольної апаратури.

При будь-яких умовах бригада уважно оглядає колісні пари, букси, гальмівну і ресорну системи, приймальний пристрій автостопу і автозчеплення, так як від стану цих вузлів в першу чергу залежить безпека руху, а також перевіряє дію пісочниць, світлових і звукових сигналів, вимірювальних приладів і запас піску.

Якщо під час приймання електровоз НЕ відчіплюють від складу, то дія гальмової важільної передачі перевіряють краном допоміжного локомотивного гальма. Роботу розподільника повітря електровоза в цьому випадку контролюють при випробуванні гальм всього поїзда. Дія вентиляторів і компресорів з метою економії часу перевіряють під час проби гальм; подачу компресорів в цьому випадку точно встановити неможливо, так як не можна відключати ГМ.

У процесі приймання необхідно періодично перевіряти тиск в головних резервуарах, напруга акумуляторної батареї.

Помічник машиніста встановлює, чи є на електровозі запас мастильних і обтиральних матеріалів, приймає сигнальні приналежності, гальмівні башмаки, протипожежний інвентар та інвентар по техніці безпеки, а також інструмент.

В обов'язки помічника машиніста входить перевірка стану підшипникових вузлів колісних пар і тягових двигунів. За вказівкою машиніста він може брати участь в огляді та інших вузлів електровоза. У сильні морози під час приймання помічник періодично продуває влагосборнік і масловіддільники пневматичних магістралей.

Релі від букс моторно-осьових підшипників в сиру погоду йде пар, а взимку сніг на них тане, це вказує на ненормальний нагрів підшипників. Такі підшипники оглядають через верхній люк букси і перебирають підбиття.

Під час здачі електровоза машиніст прибула бригади зазвичай більшу частину відведеного часу оглядає внутрікузовное обладнання. Помічник машиніста в цей час поповнює запас мастила, упорядковує внутрікузовние приміщення і витирає деталі механічної частини. Якщо здає машиніст висловлює зауваження про нечіткої роботі того чи іншого вузла, то приймає машиніст виділяє час на огляд цього вузла.

Несправність, виявлену в процесі приймання-здачі, усуває прибула бригада. При неможливості усунути несправність своїми силами приймає машиніст це чергового по депо (пункту обороту) для вжиття заходів. Прибулий машиніст записує в Журналі технічного стану електровоза, як працював локомотив і які помічені неполадки. Приймаючий машиніст читає цей запис і, якщо було відзначено, що потрібен ремонт, перевіряє, чи виконаний він, після чого розписується в прийманні електровоза.

 

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити матеріал.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень