A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

Автогальма

Дата: 07.05.2023 21:31
Кількість переглядів: 20

тема:

Розташування гальмівних приладів на локомотивах

Групи гальмівного обладнання рухомого складу і місце їх розташування

Гальмівне обладнання залізничного рухомого складу поділяється на механічне, до якого належить гальмівна важільна передача, і пневматична, прилади якого діють під тиском стисненого повітря.

Пневматична гальмівне обладнання за призначенням ділиться на п'ять груп: прилади харчування; прилади управління гальмами; прилади гальмування, здійснюють гальмування; прилади контролю; повітропровід і арматура (рисунок 3.1).

Малюнок 3.1.

При обладнанні рухомого складу електропневмотормозамі до приладів харчування додається джерело електричної енергії (статичний перетворювач, акумуляторні батареї, електричні ланцюги управління і контролю та ін.), А до приладів управління - контролер, блок управління і ін. Відповідно додається і арматура: коробки затискачів; з'єднувальні рукава з Електроконтакт; сигнальні лампи та ін.

Принципова відмінність схем гальмівного обладнання локомотивів і вагонів полягає в тому, що перші включають всі прилади гальмівного обладнання, а до складу друге входять тільки прилади гальмування і арматура.

У зв'язку з тим, що гальмівна техніка в процесі експлуатації постійно вдосконалюється, його схеми для однієї і тієї ж серії можуть мати свої особливості.

Гальмової важільної передачею (ТРП) називається система тяг і важелів, за допомогою яких зусилля людини (при ручному гальмуванні) або зусилля, що розвивається стисненим повітрям, по штоку гальмівного циліндра (при пневматичному або електропневматичному гальмуванні) передається на гальмівні колодки, які притискаються до колесам.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити матеріал.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень