A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

управління та технічне обслуговування тепловоза

Дата: 12.11.2023 21:36
Кількість переглядів: 27

Тема: Охорона праці при зустрічном русі поїздів

При зустрічному русі поїзда по сусідній колії (за виключенням дільниць з лівостороннім рухом) помічник машиніста повинен підійти до робочого крісла машиніста і слідкувати за станом зустрічного поїзда.

У випадку виявлення сторонніх предметів, вантажу, який виходить за габарит, іскріння буксових підшипників, або якогось іншого пошкодження зустрічного поїзда терміново повідомити про це по поїзному радіозв’язку машиністу зустрічного поїзда і чергового найближчої станції.

3.1.6. При зустрічному русі по сусідніх коліях на дільницях або на станціях в темний час обов’язково переключати прожектор в положення “Тьмяне світло” на такій відстані, щоб не осліпити локомотивну бригаду зустрічного поїзда. Після прослідування головної частини зустрічного поїзда негайно включити прожектор в положення “Яскраве світло” для огляду стану зустрічного поїзда.

Забороняється при зустрічному русі поїздів по суміжних коліях на перегонах або станціях залишати прожектор у вимкненому положенні.

У випадку осліплення прожектором зустрічного поїзда при прямуванні на забороняючий сигнал машиніст повинен зупинити поїзд.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити

Питання та індівідувальні консультації по вайберу 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень