A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

гальма рухомого складу

Дата: 12.11.2023 21:36
Кількість переглядів: 12

Тема:Положення режимних перемикачів повітророзподільників на тепловозі

7.1.13. У вагонах, які обладнані авторежимом чи мають на кузові трафарет "Однорежимний", повітророзподільник слід вмикати на:

- завантажений режим з чавунними гальмівними колодками;

- середній режим з композиційними гальмівними колодками;

—завантажений режим с композиційними гальмівними колодками допускається по окремому розпорядженню УЗ у зимовий період на конкретних дільниціх залізниці, які підлягаються сніговим заметам, при осьовому завантаженні на рейки не менше 20тс.

7.1.14. У повітророзподільниках з рефрижераторних вагонів режими слід вмикати в такому порядку. Автогальма усіх вагонів з чавунними гальмівними колодками, в тому числі вантажних вагонів зі службовим відділенням у п'ятивагонній секції, вмикають у порожньому стані на порожній режим, при навантаженні до 6 тс на вісь (включно) — на середній і понад 6 тс на вісь — на завантажений режим гальмування. Автогальма службових, дизельних і машинних вагонів, у тому числі вантажних вагонів з дизельним відділенням п'ятивагонної секції, слід вмикати на середній режим із закріпленням перемикача. На рефрижераторних вагонах з гальмівною важільною передачею, конструкція якої дозволяє експлуатацію гальма вагона як з чавунними, так і з композиційними гальмівними колодками (горизонтальні важелі мають два отвори для встановлення валиків затягування) при обладнанні їх композиційними колодками, режими гальмування слід вмикати:

  • на завантажних рефрижераторних вагонах — на порожній режим при завантаженні на вісь до 6 тс і на середній при завантаженні на вісь 6 та більше тс;

  • на службових, дизельних і машинних вагонах, у тому числі на вагонах із дизельним відділенням п'ятивагонної секції — на середній режим гальмування із закріпленням перемикача.

Автогальма службових, дизельних і машинних вагонів, у тому числі вагонів з дизельним відділенням п'ятивагонної секції з важільною передачею, призначеною для експлуатації тільки з чавунними гальмівними колодками (горизонтальний важіль має один отвір для встановлення валика затягування) при обладнанні їх композиційними колодками, слід вмикати на порожній режим гальмування із закріпленням перемикача режиму. Допускається експлуатація рефрижераторного рухомого складу зі швидкістю до 120 км/год відповідно до окремих інструктивних вказівок УЗ.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати, законспектувати і вивчити

Питання та індівідувальні консультації по вайберу 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень