A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

ПТЕ та інструкції

Дата: 02.04.2023 21:45
Кількість переглядів: 81

Тема:

Маневри на головних коліях

16.7.1 "Маневри на головних коліях або з перетинанням їх, а також з виходом за вихідні стрілки можуть допускатися у кожному випадку тільки з дозволу чергового по станції за умови закритих відповідних вхідних світлофорів, що відгороджують вхід на колії та стрілки, на яких виконуються маневри" (з п.15.17 Правил технічної експлуатації залізниць України).

У приймально-відправних парках станції маневри можуть проводитися тільки на тих коліях (стрілках), які будуть вказані черговим по станції під час видачі завдання складачеві поїздів на маневрову роботу.

16.7.2 "Забороняється маневри з виходом состава за межі станції на перегін на одноколійних і на неправильній колії на двоколійних ділянках без наказу поїзного диспетчера і усної згоди чергового по сусідній станції та без встановленого дозволу, що видається машиністу. Маневри з виходом состава за межу станції правильною колією на двоколійних ділянках дозволяється за згодою поїзного диспетчера за усним дозволом чергового по станції" (з п. 15.17 Правил технічної експлуатації залізниць України).

Дозволом на виїзд маневрового состава за межу станції на одноколійному перегоні є:

а) при автоматичному блокуванні - ключ-жезл, що видається машиністу маневрового локомотива після відкриття відповідного вихідного світлофора. Після першого виїзду маневрового состава за межу станції по відкритому вихідному світлофору та ключу-жезлу повторні виїзди на перегін за наявності у машиніста ключа-жезла здійснюються без відкриття вихідного світлофора.

На станціях, обладнаних автоматичним блокуванням, де є спеціальні маневрові світлофори, зв'язані з колійними світлофорами, виїзд маневрового состава за межу станції здійснюється за дозволяючим показанням цього маневрового світлофора.

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати матеріал і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індивідуальні консультації на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень