A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

управління та технічне обслуговування тепловоза

Дата: 12.05.2024 21:46
Кількість переглядів: 22

Тема: 

Коли забороняється виконувати маневри поштовхами.

16.6.5 "Забороняється виконувати маневри поштовхами і розпускати з гірки:

- вагони, що зайняті людьми, крім вагонів з провідниками (командами), які супроводжують вантажі;

- вагони з вантажами окремих категорій, зазначених у Правилах перевезень вантажів, Правилах перевезень небезпечних вантажів і "Правилах перевозок опасных грузов по железным дорогам" ( n0001697-96 );

- платформи та піввагони, що завантажені вантажами бокової та нижньої негабаритності 4-го, 5-го та 6-го ступенів і вантажами з верхньою негабаритністю 3-го ступеня і понаднегабаритними, а також завантажені транспортери;

- локомотиви в недіючому стані, моторвагонний рухомий склад, состави рефрижераторних поїздів, пасажирські вагони, крани на залізничному ходу;

- вагони і спеціальний рухомий склад, що мають трафарет "З гірки не спускати";

- вагони з несправностями, що загрожують безпеці руху.

Зазначений рухомий склад може прямувати через сортувальну гірку тільки з маневровим локомотивом" (з п. 15.19 Правил технічної експлуатації залізниць України ( z0050-97 ).

Маневри з вагонами (транспортерами), завантаженими вантажами бокової і нижньої негабаритності 4-го, 5-го, 6-го ступенів і понаднегабаритними у зазначених зонах, виконуються зі швидкістю не більше 15 км/год.

"Забороняється пропускати через сортувальні гірки: завантажені та порожні транспортери, що мають 12 і більше осей;

завантажені транспортери зчіпного типу вантажопідйомністю 120 т (код типу 3960 і 3961) за наявності в зчепі однієї чи двох проміжних платформ, а також рухомий склад, що має трафарет "Через гірку не пропускати" (п. 15.20 Правил технічної експлуатації залізниць України ( z0050-97 ).

Швидкість розпуску вагонів на сортувальних гірках при різних показаннях сигналів гіркових світлофорів, а також умови, що забезпечують схоронність рухомого складу, безпеку руху, визначаються начальником залізниці залежно від технічного обладнання гірок та місцевих умов.

Швидкість підходу відчепу вагонів до другого відчепу в підгірковому парку має бути не більшою 5 км/год, а для вантажів, що вимагають особливої обережності відповідно до Правил перевезень вантажів, а також правил перевезень небезпечних вантажів і небезпечних вантажів класу 1 (ВМ) ( n0001697-96 ) - не більше 3 км/год.

Якщо в перевізних документах на вагони є штемпель "Не спускати з гірки" або на вагонах і спеціальному рухомому складі є трафарет "З гірки не спускати", то маневри з ними проводяться тільки осаджуванням або "зйомом" локомотивом зі сторони підгіркового парку з дотриманням норм прикриття з особливою обережністю, без поштовхів і різких зупинок. Швидкість з'єднання таких вагонів і спеціального рухомого складу при їх зчепленні з іншими вагонами або локомотивом не повинна перевищувати 3 км/год.

Пропускання їх через сортувальну гірку проводиться тільки з локомотивом.

Під час розпуску із сортувальних гірок 12 і 5-вагонних секцій, а також автономних вагонів з машинним охолодженням співудар їх з вагонами, що стоять на коліях підгіркового парку, а також наступних відчепів з ними не допускається. Розпуск вказаних вагонів має проводитися при жовтому вогні гіркового світлофора.

Завдання на дистанційне навчання:

Прочитати матеріал, законспектувати і вивчити.

Фото конспекта присилати на вайбер 0669797045

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень