A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

управління та технічне обслуговування тепловоза

Дата: 31.03.2024 21:47
Кількість переглядів: 9

Тема: Здавання тепловоза

Здає бригада готує тепловоз до здачі, а при виявленні несправності в роботі устаткування вживає заходів до їх усунення. При неможливості усунути пошкодження самотужки машиніст робить відповідний запис в Журналі технічного стану тепловоза.

Машиніст приймаючої бригади в першу чергу перевіряє наявність записів в журналі і приймає рішення про приймання тепловоза або про відправлення його на ТО-2 (позаплановий ремонт).

Розподіл обов'язків між машиністом і його помічником залежить від місцевих умов, досвіду роботи і тривалості стоянки.

Машиніст оглядає екіпажної частини, електричні машини. Перевіряє роботу електричних апаратів, вимірювальних приладів. Випробує дію гальмівного обладнання, пісочниць, звукових сигналів, наявність пломб у встановлених місцях

Помічник машиніста оглядає дизель і допоміжне обладнання. Перевіряє наявність палива, масла, води, піску, сигнального приладдя, протипожежного інвентарю і інструменту. Про приймання тепловоза і наявності палива в баках машиністи розписуються в журналі ТУ-152.

Тепловоз, що залишається в основному або оборотному депо в очікуванні роботи, перед здачею чергового по депо, повністю оглядається і екіпірується прибула бригадою. Після закінчення огляду та екіпіровки вимикають рубильники акумуляторних батарей, автомати, кнопки і тумблери. Зачиняють двері, люки, загальмовують ручне гальмо. Реверсивну рукоятку передають черговому по депо.

Завдання на дистанційне навчання: 

Прочитати, законспектувати і вивчити

Питання та індивідуальні консультації по вайберу 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень