A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

гальма рухомого складу

Дата: 12.05.2024 22:01
Кількість переглядів: 27

Тема: 

Відчеплення локомотива від состава.

 

12. Відчеплення локомотива від состава

12.1. У пунктах зміни локомотивів пасажирських та вантажних поїздів машиніст перед відчепленням локомотива від состава чи від другого локомотива (у разі прямування до цього на подвійну тягу) повинен вимкнути джерело живлення ЕПГ (за його наявності), привести в дію автогальма зменшенням тиску в ЗрР на 1,5— 1,7 кгс/см2. Після цього помічник машиніста повинен перекрити кінцеві крани локомотива та першого вагона, роз'єднати між локомотивом і першим вагоном рукави ГМ, підвісити їх на підвіски (за їх наявності). Локомотивній бригаді під час відчеплення локомотива від состава забороняється перекривати кінцеві крани між вагонами. У випадку несправності кінцевого крана головного вагона машиніст зобов’язаний повідомити про це оглядача вагонів чи оператора ПТО через чергового по станції (парку).

За обслуговування локомотива одним машиністом відчеплення локомотива від состава повинен виконувати оглядач вагонів або інший працівник, призначений за наказом начальника залізниці. Відчеплення поїзного локомотива від пасажирського состава, обладнаного електричним опаленням, повинен виконувати оглядач вагонів або призначений за наказом начальника залізниці працівник лише після того, як поїзний електромеханік роз'єднав високовольтні електричні з'єднання між локомотивом і першим вагоном. Перед відчепленням поїзного локомотива, який обслуговує один машиніст, від состава вантажного поїзда машиніст повинен перемкнути повітророзподільник на вантажний режим.

12.2. Закріплення состава поїзда на станції проводять у відповідності з Інструкцією з руху поїздів та маневрової роботи на залізницях України і технічно-розпорядчим актом станції.

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати і вивчити.

Викладач Шеховцов Микола Васильович

Питання та індівідуальні консультації на вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень