A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Авдіївське професійно-технічне училище

будова та ремонт тепловоза

Дата: 24.09.2023 22:12
Кількість переглядів: 54

Тема: Клапанна кришка дизеля

Клапанна кришка – це знімна верхня частина ГБЦ. Якщо необхідно буде цю деталь купити, то враховуйте, що іноді використовуються й інші назви, англійською мовою Valve Cover, Rocker Cover або Rocker Box, російською варіацій маса. Наприклад, кришка ГБЦ, кришка масляна, кришка клапанів, кришка клапанного механізму, кришка циліндрів, циліндрова кришка, існують і інші досить екзотичні варіанти. Все це одна деталь, один вузол. 

 

У переважній кількості випадків клапанна кришка включає: свічкові колодязі, в них вставляються сальники свічкових колодязів; маслозаливну горловину; елементи системи вентиляції картерних газів (маслоотделитель, він же уловлювач мастила, іноді клапан, що регулює відведення картерних газів); різьбові отвори для кріплення до ГБЦ за допомогою шпильок (болтів) клапанної кришки (є два варіанти кріплення, перший за допомогою болтів, інший за допомогою шпильок, на які накручуються гайки); ряд інших елементів, залежно від конструкції двигуна.
Це загальна схема, вона може відрізнятися залежно від особливостей конструкції окремо взятого двигуна та його ГБЦ. Уточнюйте у майстрів автосервісу, якщо побачите щось незвичайне та нестандартне. Між площиною клапанної кришки і площиною привалки ГБЦ в переважній більшості силових агрегатів ставиться прокладка клапанної кришки. Звернемо увагу, на ряді двигунів, дуже рідко використання клапанної кришки взагалі не передбачено, все саджається на герметик 
І ще одна вічна суперечка – використовувати або не використовувати той самий герметик, коли виконується заміна прокладки клапанної кришки. Дивіться за ситуацією, скористайтеся рекомендаціями досвідчених майстрів. І ще один момент. Іноді зверху клапанну кришку прикриває захисний кожух двигуна, він захищає від забруднення проводку, певне навісне обладнання. Тобто конструкційні рішення використовують різноманітні, тут загальної схеми немає.

Завдання на дистанційне навчання:

Законспектувати і вивчити.

Завдання присилати і консультації - вайбер 0669797045


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень